Austrian Audio OD5 & OC7

Två nya instrumentmikrofoner från Austrian Audio med innovativ Swivel Joint-mekanism. Mikrofonerna och kapslarna är av högsta kvalitet och handbyggda i Wien. Som man kan förvänta sig av Austrian Audio så kommer OD5 och OC7 med några speciella funktioner.

Den mest påfallande för ögat är Swivel Joint-mekanismen. Alla känner vi till mikrofonstativ som skruvats åt för hårt när man vill justera mikrofonplacering. Eller hur svårt det kan vara att ändra mikrofonposition för skogen av alla mikrofonstativ. Mikrofonkorgen kan justeras i 220 grader så man enkelt kan hitta rätt position.

OC7 och OD5 använder sig av Austrian Audios välkända Open Acoustics-teknik: dess ”linear cardioid polar pattern” vilket ger en öppen och fin ljudåtergivning utan distortion. Även det ibland oundvikliga läckaget från andra instrument kommer låta bra.

OC7

OC7 har en True Condenser-kapsel som är perfekt skyddad av mikrofonkorgen och kan därför placeras på platser där mikrofonen kan utsättas för stötar. OC7 kommer med högpassfilter på 40 eller 80 Hz, en -10dB pad och med enastående 154 dB SPL!

OC7 är idealisk på alla instrument som har särskilt livliga transienter. Detta inkluderar alla typer av slagverksinstrument, baskagge, virvel, pukor men även piano och akustisk gitarr.

Det öppna, silkeslena soundet i OC7 lämpar sig även att använda på olika stränginstrument.

Specifikationer:
– Kondensatormikrofon
– Cardioid
– 20Hz till 20kHz
– 275 Ohm impedans
– 154 db SPL
– 40Hz & 80Hz högpassfilter
– Minus 10db dämpning

Artikel nr: AA-OC7
Listpris:  4 695 SEK
 4 590 NOK  3 220 DKK

OD5

OD5 har samma aktiva dynamiska kapsel, som återfinns i sångmikrofonen OD505, vilket ger ett öppet klart ljud som en kondensatormikrofon och inget singal-tapp vid långa kabeldragningar. Dessutom möjliggör den aktiva dynamiska designen integrering av ett riktigt högpassfilter. OD5 har ett ”Cut & Boost”-filter vid 80Hz, vilket är särskilt väl lämpat för till exempel gitarrförstärkare. Filter tar bort det oanvändbara låga frekvenserna men samtidigt ökar trycket i basområdet. Det andra filtret vid 120Hz är ett vanligt högpassfilter. OD5 har också en -10db pad switch. OD5 passar perfekt på trummor, percussion, gitarr och basförstärkare och likaväl till blåsinstrument.

Specifikationer:
– Aktiv dynamisk
– Cardioid
– 20Hz till 18kHz
– 275 Ohm impedans
– 154 db SPL
– 40Hz & 80Hz högpassfilter
– Minus 10db dämpning

Artikel nr: AA-OD5
Listpris:  2 995 SEK
 2 940 NOK  2 050 DKK

Kolla alltid in vår produktdatabas för aktuella priser.