Universal Audio Bock Series

Ge dina inspelningar den oöverträffade ljudupplevelsen av en David Bock-designad mikrofon, kärleksfullt handbyggd i Santa Cruz.

David Bocks avtryck i studiovärld är svår att slå. Som teknisk chefsingenjör på studior som Ocean Way och Hit Factory på 80- och 90-talen, är hans rykte som en ledande service- och underhållsingenjör med de bästa. David Bock är förmodligen mest känd för att grunda och driva mikrofonföretaget Soundelux, med ikoniska mikrofoner som u195 och ELUX251. Företaget utvecklade sig senare till Bock Audio och där fortsatte och succén med t.ex. Bock Audio 251 som är en legendarisk rörmikrofon. 2020 köptes Bock Audio av Universal Audio och David Bock och hans team började skapa den nya UA Bock Audio mikrofonserien. “The UA Bock mics are the best-sounding and most beautiful mics I’ve had the pleasure of designing over my long career,” – David Bock

Bock 251

251 har blivit en Holy Grail-mikrofon på grund av sin otroliga ton och har använts på otaliga fantastiska inspelningar under de senaste 50 åren. Det är också en av de mest replikerade mikrofonerna i historien, ett bevis på dess bestående status som en odödlig design.

Bock 251 bygger på detta arv som en autentisk kopia gjord med premiumkomponenter för ultimat tillförlitlighet. Transformatorn har omkonstruerats för ett bättre frekvensomfång och större ”head room”. Liksom originalet har Bock 251 också cardioid-, omni och figur-8 för maximal mångsidighet i studion.

Den levereras komplett med ett shockmount, strömförsörjning, 6m kabel med Tuchel-kontakter, en lyxig signatur mikrofonlåda i trä och resväska i retrostil.

Med en Bock 251 till ditt mikrofonskåp kommer du få häpnadsväckande sångspår eller detaljerade inspelningar av vilket instrument som helst!

För mer teknisk info och aktuellt listpris besök vår produktdatabas genom att klicka på artikelnummret.

Listpris: 74 999 SEK
Artikel nr: UA-BOCK251

Bock 167

Den klassiska 67:an var ett dramatiskt steg framåt inom mikrofonteknik och design i början av 1960-talet och den anses allmänt vara den bästa mikrofonen för att spela in i stort sett allt från sång till överhäng på trummor till akustiska gitarrer. Bock 167 bygger vidare på denna historia.

Den har svepbar karaktäristik från omni, kardioid till figur-8. Ett NOS EF732-rör används tillsammans med K67-style kapsel med dubbla membran. Bock 167 har ett Fat-läget för att ”beef up” dina spår, perfekt för gitarr och trummor med mera.

Bock 167 levereras ett komplett paket med shockmount, strömförsörjning, 6m kabel och signatur mikrofonlåda i trä. Lägg till Bock 167 till din mikrofonpark och använd den för att spela in praktiskt taget vad som helst med oöverträffad kvalitet!

För mer teknisk info och aktuellt listpris besök vår produktdatabas genom att klicka på artikelnummret.

Listpris: 36 999 SEK
Artikel nr: UA-BOCK167

Bock 187

Den klassiska 87-mikrofonen är allmänt ansedd som standarden för mikrofoner inom modern inspelning. I över 50 år har den använts i inspelningsstudior över hela världen på fler prisbelönta inspelningar än vad vi kan räkna till.

Älskad för sitt mjuka, raffinerade ljud, kommer denna redan klassiska stormembrans kondensatormikrofon att omedelbart att väcka liv i alla instrument. Med ett mjukt mellanregister och nyanserat, detaljerat ljud är Bock 187 mer än bara en ytterligare ’87-klon.

Till skillnad från originalet använder Bock 187 endast kardioidläget. Ett hi-pass filter på 50 Hz håller borta oönskade låga frekvenser. Den inbyggda FET-kopplaren förstärker omedelbart ditt ljud – perfekt för trummor och för elgitarr med mera!

För mer teknisk info och aktuellt listpris besök vår produktdatabas genom att klicka på artikelnummret.

Listpris: 15 599 SEK
Artikel nr: UA-BOCK187