Warm Audio WA-MPX & WA-2MPX

Les Paul förändrade musikens kurs genom att uppfinna rullbandsinspelning med hjälp av en preamp tillverkad av AMPEX (350- och 351-modellerna). Denna preamp var pionjär vid begynnelsen av rock ’n’ roll på 50- och 60-talet och dess medföljande radiohits. Det varma mulliga soundet från den eran eftersträvas än i dag. AMPEX-systemet för bandinspelning + preamp var DET primära sättet att spela in för stora skivbolag och ikoniska studior på 50- och 60-talet.

Warm Audios versioner av känd klassisk inspelningsutrusting har länge gjort succé och nya WA-MPX och WA-2MPX kommer inte vara ett undantag. WA-MPX är en autentisk reproduktion av den mest vördade rörpreampen som användes under en av musikens mest legendariska epoker.

Från 50-talet och framåt blev denna typ av Vintage Tube-Preamp signaturljudet i signalkedjan på mängder av hitinspelningar, och adderade ett kraftfullt lager av analog ton och värme. Denna ikoniska rörvärme hjälpte till att definiera ljudet av artister som Elvis Presley, Kurt Cobain, Bing Crosby, Les Paul, Nat King Cole och Roy Orbison. Soundet eftersträvas fortfarande av ljudtekniker idag för att skapa tidlösa inspelningar.

Med premiumkomponenter, originalkretsdesign och med Tape Saturation återskapar WA-MPX på ett autentiskt sätt all den klassiska analoga tonen från originalet för att ge ditt ljud vintage värme och färg. Steve Albini som är ett känt fan av Ampex 351 preampen på en mängd olika inspelningar under sin framgångsrika kariär som producent på 90-talet. Bland annat på gitarr med Kurt Cobain på flera spår på plattan In Utero.

No-Compromise Design ond Components

– Fully Discrete, Hand-Built Construction With 3 Tubes Per-Channel For Ultimate Analog Tone

– Selectable Real analog Tape Saturation at 15IPS Adds Harmonic Distortion & Natural Compression

– 90dB Of Analog Tube Gain Per-Channel I 6000 Output Attenuator I 300v Circuit

– Custom-Wound, Large-Core CineMag USA Transformers

– Mic lnput: 600 ohm

– Premium 2x 12AX7 & 1x 12AU7 Vacuum Tubes

– High Gain Control Engages The Third Tube In The Circuit For An Added 20dB (from 70dB to 90dB) Of Clean Gain For Low-Output Mics And Low-Volume Sources

– Classic Warm Audio Tone Control That Alters lnput Transformer lmpedance

– 80Hz High-Pass Filter – Remove Unwanted Boss I 2kHz Low-Pass Filter – Adds Punch

– Inputs: XLR Mic, TS Instrument & TRS Line. I Outputs: XLR / TRS Line

– Aluminum Faceplate, Steel Chassis, & Vintage Bakelite-Style Knobs

WA-MPX Single channel

Artikel nr: WM-WA-MPX
Listpris:
9 999 SEK
10 199 NOK
6 699 DKKa

WM-2MPX Dual channel

Artikel nr: WM-WA-MPX
Listpris:
18 999 SEK
19 499 NOK
12 699 DKK

Kolla alltid in vår produktdatabas för aktuella priser.