Warm Audio CX12 – rörmikrofonernas mikrofon

WA-CX12 är Warm Audios rekonstruktion av en av det mest balanserade och naturligt ljudande rörmikrofonerna genom tiderna.

Mellan 1953 – 1963 tillverkade AKG ca 2500 C12-mikrofoner som räknas som den definitiva versionen av C12. Originalet var mycket eftertraktat för sin förmåga att fånga den naturliga skönheten i sångframträdanden, akustiska instrument och rumsljud och det är från denna tid som Warm Audio har hämtat inspirationen till ljudprofilen och kretsdesignen till WA-CX12.

Listan över kända inspelningsartister som aldrig har använt en ”12-style” mikrofon är sannolikt kortare än listan över dem som har. Några av de mest anmärkningsvärda artisterna att skapa musik med originalet inkluderar The Beatles, Lupe Fiasco, Tom Petty, Michael Jackson, Alanis Morissette och Taylor Swift, bara för att nämna några.

Warm Audio WA-CX12 fångar den eftertraktade öppenheten, det ”airy” och naturliga soundet som gjort originalet så omåttligt populär!

Precis som originalet har WA-CX12 en platt frekvengång med en liten dipp vid 2 kHz med en gradvis förstärkning i toppen mellan 5-10 kHz. Warm Audios egna mässings CK12-style kapsel med nio stycken karaktäristiker så som: cardioid, omni, figure-8 och 6 st variationer emellan dessa.

WA-CX12 använder ett premium 12AY7 rör för extra värme. I slutet av kretsen a sitter en anpassad TAB-Funkenwerk (AMI) USA Output Transformer, som ger WA-CX12 ett mycket fullt, brett och öppet ljud. Som med alla sina produkter fokuserar Warm Audio hårt på kvalitetskomponenter och använder premiumkondensatorer i kretsen för idealisk signalöverföring. PCB-kortet i WA-CX12 saknar lödmasker som ger lägsta möjliga brus och förhindrar kapacitans och överhörning.

WA-CX12 ger klarhet i mellanregistret och jämnar ut all hårdhet i toppen och ger dig ett sångljud i världsklass, varma och fina inspelningar på gitarr, piano och episka, naturliga rumsljud för t.ex. trummor.

Tech Specs:

– Custom edge terminated, dual-backplate, all-brass vintage CK12-style capsule
– Custom TAB-Funkenwerk (AMI) USA Output Transformer
– Premium 12AY7 vacuum tube
– Premium Capacitors
– Polar Patterns: 9 Patterns – Cardioid, Omnidirectional, Figure-8, + 6 additional mixed patterns
– Signal-to-Noise Ratio: 73dB
– Power Source: External IEC grounded PSU
– Cable: Gotham 5 meter GAC-7, premium 7-pin tube microphone cable

När du köper en Warm Audio WA-CX12 innehåller den:

– WA-CX12 mikrofon
– Snygg retro-tweed väska
– Powersupply
– Shockmount
– 5 meter Gotham-kabel, 7-pin
– Trälåda för mikrofonen

Artikel nr: WM-WA-CX12
Klicka på respektive land för aktuellt listpris: SEK NOK DK