Modal Electronics

Modal ElectronicsModal Electronics grundades 2013 i Bristol UK. Vid den tiden kände utvecklingsteamet på Modal att vintage och samtida synthesizers saknade den innovativa känslan som fanns årtionden tidigare. Teamet kände att det vara dags för en uppdatering av konceptet och ”old-school-ljuden”.

Modal 002 var en milstolpe i synth-historien och återskapade vad en synth vid den tiden borde vara. Det var den första Polydigitala / Analoga Hybrid-Sythersizern med ett Transistor Ladder-filter. Den första synthen som hade ett minne på 10000 patcher, Ethernet anslutning för att komma åt en integrerad webserver för att redigera alla parametrar. Den första icke Workstation-synthen att ha en färgdisplay och stöd för 192kHz/24 bit ljudupplösning via USB.

I dag har Modal tre produktserier: Argon – Wavetable Synthersizers, Cobalt – Virtual Analog Synthersizers och den portabla men kraftfulla Creator serien.

Hemligheten med Modals produkter är den nya synth-upplevelsen och kreativiteten som gör att musiker, producenter och artister får en helt ny känsla, nytt engagemang för instrumenten, tekniken och ljuden

ArgonBaserad på sin revelutionerande wavetable synth-motor tar Argon8, 8M & 8X sitt arv från den mycket hyllade Modal 002. Modal 002 introducerades i juni 2014, till ett pris på ca 45000kr, och blev riktmärket för wavetable-syntesen. Modal 002 älskas och används fortfarande av toppartister och film/tv-producenter över hela världen. Fem år efter introduktionen av Modal 002 skapar Modal en helt ny synth som tog mycket av ljuddesignfunktionen och funktionaliteten hos Modal 002 och packade den i ett otroligt kompakt och prismedvetet paket – Modal Argon8

Argon8-serien kommer med 8-rösters polyfonisk Wavetable-synt med 32 oscillatorer (4 per röst). 2-pole morphing resonansfilter (från lågpass, via bandpass till högpass).
Kraftfull modulation med 11 källor och 52 destinationer. 4-axis joystick som kan tilldelas flera modulationsdestinationer. 3 envelopes för amplifier, filter och modulation. 32-stegs arpeggiator, 512-stegs sequencer, inbyggda effekter, 37 fullstora Fatar-tangenter med anslagskänslighet och aftertouch. Chassi av stål och aluminium. Editor för Mac, Win, iOS och Android. Plus mycket mer.

Argon8: s helt nya ljudmotor möjliggör extremt komplex syntesutveckling som hittills saknar motstycke i denna prisklass.

Argon8 är resultatet av engagemanget efter nästan sex års hårt arbete av det unga utvecklingsteamet baserat i Bristol – England.

The Modal Minute – Tips & tricks videos

Argon serien
Argon8 – 37-tangenter:
Artikel nr: MD-ARGON8-37

Argon8M – Modul, Desktop or Rack
Artikel nr: MD-ARGON8M

Argon8X – 61-tangenter
Artikel nr: MD-ARGON8X

CobaltMed Cobalt-serien fortsätter Modal sin tradition med varma, kraftfulla analog-synth ljud och öppnar för fulla kreativa möjligheter med analoga ljud och utmanar musiker, producenter och ljuddesigners att utforska en ny era av virtuella-analoga texturer långt över gränsen för vad som var möjligt tidigare.

Med den nya innovativa oscillatormotorn i Cobalt8, 8M & 8X finns även ett nytt Morphable 4-Pole Ladder filter. Modals oöverträffade moduleringsmöjligheter, en inspirerande realtids step-sequencer, arpeggiator, ett premium 37/61-tangent keyboard från FATAR, MPE kompatibilitet, effekter och MODALapp integration är en svårslagen kombination som gör Cobalt-serien till den perfekta synthen för de som vill ha ett mångsidigt instrument med poly-vintage ljud.

Cobalt serien kommer med True 8 voice polyphonic, 64 high-resolution virtual-analogue oscillator, Four-Pole Morphable Ladder Filter, Sequencer och Arpeggiator, tre stereo FX engines med 100 FX presets, 500 patches, 300 factory programs, Premium FATAR Keyboard med aftertouch, 1.54” stor OLED display och gratis MODALapp software editor för macOS, Windows, iOS och Android.

The Modal Minute – Tips & tricks videos

Argon serien
Cobalt8 – 37-tangenter:
Artikel nr: MD-COBALT8-37

Argon8M – Modul, Desktop or Rack
Artikel nr: MD-COBALT8M

Argon8X – 61-tangenter
Artikel nr: MD-COBALT8X


Creator

SKULPTsynt SE och CRAFTsynth 2.0 är portabla, eleganta, unika och kraftfulla synthar som ger dig ett kreativt instrument för alla musikstilar och en fantastisk ljudupplevelse.SKULPTsynth SE: Denna lätta USB eller batteridrivna synthesizer har en unik 32-oscillator virtuell analog ljudmotor. Två wave-grupper som innehåller fyra ocillatorer per röst, ett Morphable 2-Pole resonansfilter plus en moduleringsmatris med tolv platser och effekter. SKULPTsynth SE kommer även med Arpeggiator, sequencer, 16 st touch-tangenter och har MPE stöd. Editor för Mac, Win, iOS och Android följer också med gratis.

The Modal Minute – Tips & tricks videos

SKULPTsynth SE
Artikel nr: MD-CRT-SKULPT-SECRAFTsynth 2.0: Modal utvecklade CRAFTsynth till 2.0 och har fokuserat på nya funktioner men behållit den råa synthkraften i den ursprungliga modellen och levererar oöverträffade ljud och potential i detta lilla portabla enhet. Totalt 40 vågformer att välja mellan och med möjligheten att morpha och switcha mellan vågformer i en bank CRAFTsynth 2.0s 8-oscillatorbanker, Virtual Analog, Digital and Generative waves samt ett urval från Modal 002 polyfoniska syntheser. Allt detta i en batteridriven synth du får plats med i handen.

The Modal Minute – Tips & tricks videosCRAFTsynth 2.0
Artikel nr: MD-CRAFT-SYNTH2