Corner, ny stämbar basfälla från Artnovion!

 

Artnovion är ett minst sagt produktivt företag. Många modeller har det senaste året genomgått en förvandling och självklart har en hel del nya produkter också presenterats.

 

Basfälla, Corner!
Basfällan HP, är nu ersatt av Bass Trap Corner och som sin föregångare inte helt otippat gjord för att placeras i hörnen av rummet. Måtten är 60x60cm.

Corner använder som huvudsaklig absorbent ett membran, som är en relativt tung skiva, gummiupphängd över ett slutet utrymme. Detta utrymme innehåller också en högabsorberande kärna.

Längst bak, som blir längst in i hörnet där ljudpartiklarna uppnår maximalt tryck, finns ytterligare ett utrymme med Helmholtz resonatorer. Corner har mao tre verksamma delar.

 

Justerbar!
Genom att förändra membranets massa förändrar man även dess resonansfrekvens och därmed det område den är mest effektiv i. På framsidan av membranet sitter vikter som kan avlägsnas och därmed i steg förändra produktens arbetspeak, från 57 till 82Hz. Vikterna kommer men enkelt åt genom att avlägsna fronten på basfällan.

 

Färg och form!
Basfällan Corner kan i HiFi-sortimentet beställas med 5 olika fronter. Verona, Komodo, Sahara, Siena och Eiger. Självklart i flera färger och träslag. (Se längre ner, för de olika fronterna)

 

Obs! Vilka färger och träslag som finns för de olika fronterna varierar.

 

Montering
BassTrap Corner har nu utrymme för monteringsklackar på sidorna och motsvarande klackar för att fästas på väggen följer med.

 

Hur många enheter behöver man?
Det beror på rummets storlek och mått och andra beskaffenheter som storlek på högtalare och placering. Men vill man t.ex uppnå en 3dB reduktion i ett 20 m2 rum med normal takhöjd krävs iallafall 8st. En tabell finns längre ner på denna sida.

 

Bass Trap Wall
Den flata 120cm höga (x60) väggbasfällan finns kvar i sortimentet men heter nu något så passande som ”Wall”. Wall tar över uppåt där Corner tappar och är effektiv upp till 120Hz.

 

Priser från 5090:-, för 2st Corner, basfälla.

 

 

Psst… du vet väl att dämpa basen innebär lika mycket att höja basen på andra ställen – mao, man jämnar ut topparna och dalarna. Att ha kontroll på basdistributionen i ett lyssningsrum anses vara den viktigaste av akustiska åtgärder.

 

Se fler Artnovion basabsorbent-produkter på Fitzpatrick produktdatabas!

Besök även Artnovions hemsida!